Hurrá, állást keresek! :(

Hurrá, állást keresek! :(

Találtam állást!

2012. március 15. - Allaskereso

Kicsit elmaradtam, ami a blogírást illeti, mivel már ott tartottam, hogy kikapcsolták a villanyt, utána meg a netet is. :(

De nem baj, a helyzet megoldva és ami a legjobb, hogy már van állásom is! Felvettek. 6 órás a munka és ez eddig az egyik legszimpatikusabb, fizetésben is, munkaidőben is. Megvan a teljes adminisztráció, aláírt szerződés és holnap kezdek. Mellette lesz időm tanulni is.

Újra itt vagyok, és továbbra is - az én esetemben remélhetőleg már csak visszamenőleg - írom a tapasztalatokat, következtetéseket és információkat az álláskereséssel (és találással) kapcsolatban.

Továbbra is kérlek benneteket, hogy szóljatok hozzá azokhoz a bejegyzésekhez, amelyekkel kapcsolatban van véleményetek. Valamint csatlakozzatok a Facebook oldalamhoz, ahol mindig felteszem, ha valami érdekeset találok vagy amikor új bejegyzés születik.

Köszönöm Nektek az információkat, hogy olvastatok (és remélem, olvastok továbbra is), hogy like-oltátok a cikkeket és hogy drukkoltatok az álláskeresésben! :)

Sok sikert ezúton minden álláskeresőnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://allasom.blog.hu/api/trackback/id/tr174318687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2012.03.16. 22:27:44

Gratulálok! Remélem, megtalálod a számításod.

2012.03.23. 14:24:41

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a

felhasználási feltételek (törölt) 2012.03.23. 15:01:23

@Hiteles007: Nemár... ezt te sem gondolod komolyan :D Mekkora poén már egy kamu melókról is szóló blogba egy ilyen kommentet írni :D priceless!

Allaskereso 2012.03.23. 20:43:35

@felhasználási feltételek: Köszönöm. :) Kereskedelemben sikerült a munka. Nem életem álma, de azért csinálom, hogy tanulhassak, arra pedig úgy néz ki, hogy kiváló pénzben, időben.
Te hogy állsz álláskeresésügyben?

Allaskereso 2012.03.23. 20:44:40

@Hiteles007: Infót köszi! Jó a nick neved! :) Neked vannak már belőle tapasztalataid? Nekem több ismerősöm belekezdett ebbe a dologba.

felhasználási feltételek (törölt) 2012.03.23. 20:47:32

@Allaskereso: Sehogy. Nem sikerül semmi. Most önkénteskedem, egy alapítvány blogját szerkesztem, azzal bíbelődök a sok szabadidőmben.

Allaskereso 2012.03.23. 20:53:08

@felhasználási feltételek: Hát ha kamu, akkor élő példa! ;)

Egyébként nekem van néhány ismerősöm bátyám részéről, akik egy "jól jövedelmező" MLM cégben dolgoznak. Valóban degeszre keresték már magukat és passzív pénzük van, viszont azt mondják, hogy egyrészt munka mellett álltak neki, másrészt 4-5 éves kő kemény munkát jelentett az üzletben, amíg idáig eljutottak.

Tehát nem hirtelen jött meggazdagodásról van szó és nem heti 1-2 óra munkával. Ez a Nuskin, hogy írjak konkrétumot is. Szóval, erről van élő példa előttem, másról nem igazán.

Allaskereso 2012.03.23. 20:59:37

@felhasználási feltételek: Te is kereskedelmi állást keresel? Még korábban írtad, hogy jelentkeztél Tesco-ba is. Írsz egy-két dolgot, hogy mit tanultál, miben van tapasztalatod? Hátha összedobunk itt még egy-két jó ötletet.

Azért ezek a munkák nem feltétlenül rosszak (mármint azon felül, hogy mint karitatív tevékenység értékesek), mert talán szerzel némi gyakorlatot és beírhatod a cv-dbe. :)

Én is csináltam ilyesmit.

felhasználási feltételek (törölt) 2012.03.23. 21:11:42

@Allaskereso: Mindenféle állást keresek :) Diákként rengeteg tesco-ban voltam árufeltölteni, leltárazni, valamint ruhaboltokban voltam kisegítő. Végzettségem ügyintéző titkár, ezért adatrögzítős, titkáros, ügyfélszolgálatos álláshirdetésekre is szoktam jelentkezni. Valamint érettségi után 1 évig egy elektronikai multinál dolgoztam szalag mellett kézi összeszerelőként, úgyhogy abban is van tapasztalatom.

Pontosan azért önkénteskedem, mert legalább a szabadidőmet hasznosan töltöm el, és a CV-be is bele lehet írni :)

felhasználási feltételek (törölt) 2012.03.23. 21:15:05

@Allaskereso: Biztos lehet keresni is vele, csak ehhez kell egy olyan beállítottság is. Én biztos nem tudnám csinálni, úgy, ahogy értékesítőnek is pocsék lennék :)
Nálam ez a boldog-boldogtalan beszervezése már a kamu fogalmát súrolja, vagyis inkább a csalásét... nem tudom, nem tetszik a dolog, és valószínűleg ezért is maradok örökre szegény :D

Allaskereso 2012.03.25. 21:58:18

@Hiteles007: Már harmadszor tetted fel ugyanezt az anyagot szóról szóra. Sajnálom, de mindkettőt kimoderáltam. Kérlek, hogy ne használd a blogom reklám célokra. Ha szeretnél valamit írni vagy megosztani a tapasztalataid, akkor természetesen nyugodtan, de ne spam legyen. Köszi. :)

Allaskereso 2012.03.27. 14:19:47

@felhasználási feltételek: Akkor sokoldalú vagy. :) Ami előny szerintem. Nézegetted esetleg ezeket a cégeket? allasom.blog.hu/2012/03/16/ceglista

Allaskereso 2012.03.27. 14:22:32

@felhasználási feltételek: Tudod, mi a durva? A Nuskinnál pont azt tanítják, hogy válogasd meg, kivel akarsz dolgozni. Ami a szokásos elvnek épp az ellenkezője. 5 pontnak kell megfelelnie annak az embernek, akinek érdemes ajánlanod az üzletet. Szóval...

felhasználási feltételek (törölt) 2012.03.27. 14:51:53

@Allaskereso: Igen, láttam az összeset. De semmi... vagyis mekibe és burger kingbe tudnék jelentkezni, de nem tudom, hogy megéri-e azért felmennem Pestre. Ha még itt Pécsen lenne, akkor nem lenne gáz, de így...

Allaskereso 2012.03.27. 21:37:40

@felhasználási feltételek: Jaj, elfelejtettem, hogy Te nem Pesten élsz, pedig már írtad. :( Esetleg körbejártad a boltokat a környékeden ill. Pécsen? Vagy a bevásárló központo(ka)t?

Gondolom, a pécsi hirdető oldalakat már végig "nyálaztad"...

Hát, a Burger Kinges téma miatt felutazni... Még ha valami jobb állás lenne, mint mondjuk titkári még oké. De ez milyen komoly már, hogy az ember el kényszerül hagyni a városát (vagy épp országát) azért, hogy dolgozhasson. :S

Esetleg még nézd meg ezt az oldalt: kozigallas.gov.hu/publicsearch.aspx
Mivel adminisztrátori végzettséged van, talán a közalkalmazotti állások szerencsésebbek. Vegyes az oldal, főváros-vidék.

felhasználási feltételek (törölt) 2012.03.27. 21:54:32

@Allaskereso: A várost még nem jártam körbe, de nem sok esélyem van. Szerintem mindent elmondok azzal, ha elárulom: a rendszerváltás óta nem volt annyi munkanélküli Pécsett, mint most.
Pl. jelentkeztem pécsi teszkóba (busszal 15 percnyire itthonról) árellenőrnek. Általános 8 volt a követelmény. Be sem hívtak interjúra úgy, hogy van teszkós tapasztalatom.
Sajnos ez a város nagyon meg van halva. Aki tud, az menekül. Már rég kint lennék külföldön, ha lenne 100-200ezer forintom a kiútra és a megélhetésre. De honnan lenne...

A közigállást is minden nap nézem :) a titkári munkák többségéhez több éves tapasztalat és diploma kell. Ha meg nem, akkor is annyian jelentkeznek rá, hogy nem is hívnak be interjúra :S

Allaskereso 2012.04.01. 16:35:17

@felhasználási feltételek: Hát ez sajnálatos. :( Bár azért szerintem ez Budapestre is igaz lehet. De minden bizonnyal itt sokkalta több a lehetőség.

Tavaly év elején én is másodmagammal tervbe vettük a külföldi utat. Anglia volt a cél és szállodai munka. És tényleg kb. ennyi kellett volna fejenként. :(

A külföldi munkával kapcsolatban (Anglia és Dánia) több pozitív példát is látok, mert több ismerősöm is kiutazott és ott is maradtak. Főleg Dánia és főként takarítás. De van, akinek már takarító cége van (ő maga már nem takarít), van, aki gyorséttermezik vagy felszolgál. De olyat is tudok, aki kertész és aki építőiparozik; ez utóbbiak Németországban.

Dániáról azt mondják, hogy kiemelkedőek a fizetések és sokan beszélnek angolul. Vagyis nem kell feltétlenül megtanulni dánul.

Van egy hölgy barátom, Pécsen dolgozik munkaerőkölcsönzősként. Írtam neki, hogy van-e ötlete. Remélem, hamar válaszol és akkor megírom. :)

felhasználási feltételek (törölt) 2012.04.01. 20:18:13

@Allaskereso: Nekem is több ismerősöm van kint Angliában, és sokkal jobban élnek, mint itthon. Mondjuk az egyik barátom írta, hogy nagyon lenézik ott a külföldieket, és úgy is bánnak velük, úgyhogy ha kimegyek, akkor erre készüljek fel.
De ez sajnos még nem fenyeget, pedig simán bevállalnám, kit érdekel, hogy mit csinálnak, csak adjanak munkát :)

Nagyon aranyos vagy, hogy így szíveden viseled a sorsomat :) Köszönöm szépen! Kíváncsi vagyok, hogy mit ír a pécsi barátod.

Allaskereso 2012.04.02. 15:17:37

@felhasználási feltételek: Valószínű, ez helyfüggő is, nekem a dániai ismerős azt mondta, hogy konkrétan a magyaroknak jó hírük van arrafelé.

Meg aztán itt is elég sok helyen képesek lekezelően bánni a beosztottakkal, csak még pénzt sem kapnak eleget.

Én amúgy azt látom, hogy többek nem véglegesen mennek ki, csak megszedni magukat valamennyire, tartozást fizetni stb. Erre meg aztán mindenképpen jó.

Reméljük, válaszol nemsokára. :) Vagy addig szerzel munkát. :)

felhasználási feltételek (törölt) 2012.04.02. 20:46:47

@Allaskereso: Köszönöm még egyszer :) a munkaszerzés szerintem nem fenyeget :D
süti beállítások módosítása