Hurrá, állást keresek! :(

Hurrá, állást keresek! :(

Ahol megtudhatod, megnézték-e az önéletrajzod

A Profession.hu prémium szolgáltatása

2022. november 30. - Allaskereso

profession_logo.jpg

Az álláskeresés egyik legidegőrlőbb része az, hogy nincs igazán belelátásunk a másik oldalba, nem tudjuk, megkapták-e a jelentkezést, elolvasták-e, és egyáltalán hol tart az egész kiválasztási folyamat. Ha tart valahol egyáltalán…

Jó eséllyel a cég (vagy az álláshirdető oldal) küld egy automatikus e-mailt arról, hogy befutott hozzájuk a pályázatod, illetve egyet akkor, ha nem rád esett a választás. Ez is valami, viszont nem sok.

Rábukkantam a Profession úgynevezett prémium szolgáltatására, ami nagyon sok jóféle információval és lehetőséggel segíti az álláskeresésed.

Nézzünk néhányat.

  • Meg tudod nézni, hogy a pályázatod megnyitották-e, letöltötték-e az önéletrajzod, illetve, hogy mikor.
  • Láthatod, hogy a te bérigényed (ha megadtad) magasabb vagy alacsonyabb a többi pályázóhoz képest.
  • Megmutatja, hogy a pályázott állásra mennyien jelentkeztek idáig, valamint az ahhoz hasonló munkáknál mennyi az általános jelentkezői szám.
  • Lehetőséged van arra, hogy egy-egy állást kiemelj, ami szerinted számodra a leginkább testhez álló.
  • Behatárolt mennyiségben, de megnézheted az állásoknál (amire még nem adtál le jelentkezést), hogy mennyien jelentkeztek rá, mennyi az átlagos bérigényük. Ha kitöltötted a Profession profilod, megmutatja, hogy hány százalékban felelsz meg.

profession_premium_1.PNG

Ennek a használata nagyon tanulságos tud lenni. Például meglepődve tapasztaltam, hogy egy back office pozíciónál konkrétan 2200-an jelentkeztek, ami azért elképesztő szám… Sok évvel ezelőtti helyzetre emlékeztet, amikor HR asszisztensként szembesültem azzal, hogy több mint ezer jelentkezés jött egy recepciós munkakörre… Az átlagosabb adminisztratív munkákra simán 200-300 pályázat is érkezik átlagban.

Persze a szakértői állásokra vagy különleges(ebb) nevű pozíciókra sokkal kevesebb.

profession_premium_2.PNG

Ezen felül további funkciók is vannak, de nem néztem meg őket.

Mennyibe kerül egy ilyen lehetőség?

A prémium szolgáltatás az első hónapban ingyenes, simán aktiválod, nem kérnek bankkártya adatokat sem. Szerintem ez baráti, mert egy hónap alatt sok mindennel képben leszel. Kétféle verzió is van (Prémium és Prémium Plusz), az előbbi 1490 Ft/hó, az utóbbi 2990 Ft/hó. Szerintem abszolút nem vészes.

Remélem, hasznodra vált ez a kis szösszenet. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://allasom.blog.hu/api/trackback/id/tr6917991236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása