Hurrá, állást keresek! :(

Hurrá, állást keresek! :(

Nincs reakció a jelentkezésemre

2012. június 27. - Allaskereso

workania logo_2.jpgAz álláskeresésben az egyik legutáltabb dolog, hogy nem válaszolnak a hirdetésekre küldött jelentkezésre.

Hetekig rajta marad a figyelem, hogy most hívnak-e vagy sem. Eljutott-e hozzájuk az önéletrajz, meg tudták-e nyitni a küldött file-t. A kevesebb önbizalommal rendelkezők pedig őrlődnek, hogy vajon miért nem feleltek meg.

Úgy gondolom, hogy minden cégnek el kellene küldenie minimum egy automatikus visszajelzést, hogy sajnáljuk, de végül a választás másra esett. Ez nem nagy nehézség és számos cég meg is teszi.

Egy érdekes dologra bukkantam a Workánia weboldalán: a hirdető portál megjegyzi, hogy küldtél az oldalukról egy állásra jelentkezést, és pár hét elteltével kéri, hogy értékeld a céget és a kiválasztási folyamatot (névtelenül).

A következő lehetőségek vannak:
- Pályázatomra nem válaszoltak (sem E-mailben, sem telefonon)
- Kaptam E-mailt, de állásinterjúra nem hívtak be
- Meghívtak az állásinterjúra
- Részt vettem az állásinterjún

Ha az utóbbi háromból választod valamelyiket, a következő szempontok szerint értékelheted 1-5-ig a tapasztaltakat. Ezek a következők: egyáltalán nem értek egyet, nem értek egyet, vegyes érzéseim vannak, fenntartásokkal egyetértek, fenntartások nélkül egyetértek.

1.  Milyen benyomást gyakorolt Önre egészében véve a cég felvételi rendszere?
2. A cég állandó kapcsolatban áll Önnel és tájékoztatja a felvételi rendszer folyamatáról és eredményéről.
3.  Kellőképpen tájékoztatták Önt az adott pozíciót illetően (feladatkör, feltételek, céges kultúra és hasonló).
4. Az interjúztató személy hozzáállása professzionális volt.
5. Anonim üzenet a(z) ... Kft. részére:

Ez nekem személy szerint rettentő szimpatikus! :) Ti találkoztatok esetleg még hasonlóan jó példával akár céget, akár álláskereső oldalt illetően?

A bejegyzés trackback címe:

https://allasom.blog.hu/api/trackback/id/tr894614606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása