Hurrá, állást keresek! :(

Hurrá, állást keresek! :(

Munkát akarok!

2012. február 23. - Allaskereso

"Nem létezik, hogy Magyarországon nem lehet állást találni. Olyat, ahol be vagyok jelentve (legalább többé-kevésbé) és ahol minden egyes hónapban akkora bért kapok a munkámért, amiért egyáltalán érdemes reggel elindulni..."

Ilyen és ehhez hasonló gondolatok forogtak a fejemben időnként, amikor hosszabb ideig semmilyen reakció sem érkezett. Pedig én munkát AKARTAM! Tényleg.

Érdekes látni, ahogyan mondjuk munkanélküliként betévedek egy üzletbe vagy éppen ügyintézés miatt dolgozó emberekkel kerülök kapcsolatba.

Emlékszem egy esetre, amely a közelünkben lévő Sparban esett meg. Mivel feltolódtak a vásárlók a sorban, csengetett a kasszás, hogy jöjjön valaki és üljön be a másik pénztárba. Egy fiatal lány jelent meg durcás arccal. Pedig valóban fiatal volt, max. 25 éves. Elkezdte tenni a dolgát, beült a kasszába fogyott a sor. Ő pedig látványosan melegebb éghajlatra kívánta a vásárlókat és elege volt abból, hogy ott kellett lennie. Egyfolytában fintorgott, plusz nem adta oda a visszajáró aprót.

Szóval, nekem az ilyeneknél az jön le, hogy biztosan találtak volna ehelyett a lány helyett 50 másikat (vagy százat), aki szíves örömest ült volna be a helyére azért a fizetésért, amit ő kap. És tudom, hogy amikor én dolgoztam ügyfelekkel, ők szinte MINDIG kiemelkedő bánásmódot kaptak. Még akkor is, amikor valami egészen más dolog foglalkoztatott és személyes problémám volt.

Másik. A minap bent voltam egy Office Depot-ban. Tudjátok, nagy papír-írószer üzlet. Sokszor cégek járnak hozzájuk vásárolni. Ráadásul a bolt turistalátványosságokhoz viszonylag közel volt, ezért előfordulnak turisták a környéken. A lényeg, hogy előttem a kasszában egy fiatal nő állt, és éppen kiszolgált (volna) egy angolul beszélő hölgyet. Vélhetően számlát akart neki kiállítani. A pénztáros magyarul kérdezte tőle, hogy "cím?". Az angol azt hitte, hogy a cég nevét kell mondani és mondta is meg mutatta is. Persze nem ez volt a kérdés, és a pénztáros elszenvedett ezzel egy darabig. Pontosabban magyarul feltette párszor ugyanezt a kérdést. :) Mígnem a vásárló (!) rájött, hogy mi lehet a hiba, és előkerített egy papírt, amin minden adat egyszerre rajta volt.

Időközben gondoltam, hogy besegítek egy kis fordítással, de végül megoldotta a dolgot a vevő. Nem az eladó, a vevő. Annyira durva számomra, hogy valaki, aki egy ilyen menő(nek hitt) üzletláncban dolgozik a belvárosban, annyira ne tudjon angolul, hogy azt mondja, "address?" vagy "no, no name" vagy "Budapest?". És hogy olyan szinten legyen ura a helyzetnek, hogy a vásárló oldja meg a dolgokat.

Na szóval, ilyenkor szokott ez eszembe jutni és ilyenkor hajlamos vagyok az álláskeresésben holtpontra jutni és elkeseredni. Mert még az "ilyeneknek" is van munkájuk...

Arra gondoltam, hogy mivel ez sokaknak hasznos lehet, összegyűjtöm azokat a dolgokat, amiket ilyenkor tenni lehet. Amikor már nagyon el vagyunk keseredve. Szívesen olvasnám a Ti ötleteiteket, bevált módszereket vagy a meglátásotokat ezzel kapcsolatban.

Ezek a fenti szituk természetesen csak példák voltak, nem kritizálásképpen írtam őket, és nem ítélem el azt, aki nem beszél angolul vagy éppen gondja van a munkahelyén.

Nincsenek számok vagy fontossági sorrend, csak a rend kedvéért írom így.

1.Tégy egy sétát.

Na, ez nekem elég sokat tud segíteni. Válassz egy olyan környéket, amit szeretsz (egy park, Városliget, Budai Vár, Duna part, szép utcák, kedvenc helyek), és sétálj. Nézz ki a fejedből. Esetleg ha szeretsz fotózni, találj pár jó kis beállítást. De az is hasznos lehet, ha csak kimész a közeli boltba apróságokért. Ez ki tudja hozni az embert a fejéből. Fontos, hogy ilyenkor ne gondolkodjunk vagy telefonáljunk, hanem nézelődjünk. Jó turistához illően. :)

2. Csináld a hobbid.

Tedd félre az álláskeresést és egy ideig add át magad a hobbidnak. Én a számítógépes játékokért vagyok oda, egy-két órányi belőle kellőképpen fel tud dobni. De ez elég sok minden lehet: ha olvasni szeretsz, akkor az, ha fotózni, akkor az, ha sport, akkor az.

3. Táplálkozz.

Volt hogy annyira kivoltam, hogy enni sem volt kedvem. Amitől meg persze valójában még rosszabbul lettem. Ördögi kör. Ide tartozik a drog is, az alkohol meg olyan "ennivalók", aminek semmilyen tápértéke sincsen. Csokin élni sem hasznos, fontos, hogy legyen tápanyag.

4. Öltözz fel csinosan.

Nyilván ez pénz kérdése is, és lehet, hogy nagyon nincs már pénz, de attól függően ápoltnak lenni lehetséges, jobb ruhát felvenni szintén. Láttam álláskereső embereket abszolút elhagyni magukat. Az nem a jó út.

5. Ne legyél kapcsolatban rosszindulatú emberekkel.

Egy időben még csak állásinterjúra sem sikerült eljutnom, annyira nem volt reakció a jelentkezéseimre. Egyszer csak behívtak egy interjúba. Elmondtam ezt a tesóm barátnőjének, mert épp nála voltam, amikor hívtak. Nagyon örült neki, mondta nekem, hogy ez mennyire jó meg drukkol, hogy sikerüljön. Még viccelődött is, hogy látom, sokat kell hozzájuk mennem, mert évekkel ezelőtt is akkor kaptam egy munkát, amikor ott voltam.

Nemsokkal később hívott egy kedves ismerősöm, aki tudta, hogy munkát keresek. Neki is elújságoltam. Erre azt mondta, hogy ilyen sz*r céghez jelentkeztél? Úgysem akarsz majd ott dolgozni. És különben is mit számít egy állásinterjú, attól még nem vettek fel...

Na, az ilyenekkel nem szabad kapcsolatban lenni. Egyébként sem, de ilyenkor végképp. Csak rátesznek egy lapáttal a problémára.

6. Találkozz a családoddal, barátaiddal.

Találkozz olyan emberekkel, akiket szeretsz és akik nem tartoznak az előző kategóriába. Ez nagyon jó tud ám lenni.

7. Ne vedd magadra.

Persze lényeges kiértékelni, hogy jól szerepeltem-e az interjún, átnézni az önéletrajzomat (nem írtam-e bele valami furaságot), tanácsot kérni stb., de nem kell feltétlenül valami rosszat látni magunkban, és leértékelni a képességeinket a visszautasítások miatt. Az egyik kommentelő, Lukrécia79 írta az előző blogbejegyzéshez, hogy náluk a cégben csak az első hétben beérkezett önéletrajzokat nézték meg, mert a többire egyszerűen nem volt kapacitás. Jogos.

Dolgoztam egy olyan vállalatnál, ahol a személyzetisnek az volt az elgondolása, hogy csak nőket vesz fel, mert a nők tudnak jól értékesíteni. Ami úgy baromság, ahogy van. Ismertem olyan férfit, aki ráadásul ugyanazon a szakterületen dolgozott évek óta, ahol ez a vállalat is működött, és kiváló volt a munkája! Tehát ilyen őrültségen is elbukhat egy férfi önéletrajza. És ez aztán már tényleg nem az ő hibája!

Egy barátnőm mesélte, aki egy strand büféjében illetve butikjában dolgozott, hogy a főnöknője nem vesz fel kövér nőket, mert szerinte ők nem bírják majd a strapát.

Amikor a fejvadász cégnek dolgoztam, ki volt adva nekem egy pozíció, amire önéletrajzokat kellett gyűjtenem. Meg volt szabva (az ügyfél cég által, nem mi szabtuk meg), hogy csak olyan valaki lehet, aki bizonyos kerületekben lakik. Az volt az elv, hogy ha messzebbről jár be, akkor előbb-utóbb úgyis el fog menni, ha talál egy közelebbit.

Volt egy állásinterjúm még évekkel ezelőtt, ahol a hölgy elmondta nekem őszintén, hogy az a problémája, hogy túl sok munkahelyem volt. Ami egy teljesen relatív dolog. Mindenesetre most már tudom, hogy nem az a lényeg, hogy minél többet feltüntessek, hanem hogy lássák, van szakmai tapasztalatom. Tehát ha pl. valahol csak átmenetileg voltam, azt alkalmi munkaként írom be, nem pedig munkahelynek

8. Tudd kezelni az elutasítást.

Ezt egy fejvadász ember mondta annál a cégnél, ahol dolgoztam. Volt egy jelöltje, aki annyira szimpatikus és épeszű módon fogadta azt, hogy el kellett utasítania, hogy átnézte, nem tud-e neki valamilyen másik állást ajánlani.

Velem történt már olyan, hogy elutasítottak egy állásnál, de később, egy másik megüresedésnél megkerestek. :)

Ha bunkó lettem volna vagy kétségbeesett, nyilván, nem hívnak.

Most ezek jutottak eszembe. Ti hogy vészelitek át az ilyen nem-hívnak-mindig-elutasítanak holtpontokat vagy amikor nagyon elegetek van már?

A bejegyzés trackback címe:

https://allasom.blog.hu/api/trackback/id/tr754185895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lukrécia79 2012.02.23. 16:42:32

Én még csak 1 hete keresek állást, de már most kivagyok. Elküldtem sok helyre a jelentkezésemet, relatív sok helyre, kb. 20 helyre. Ezek közül voltak spontán jelentkezések is, hátha... Persze még nem hívtak be sehová, még SEMMILYEN visszajelzést nem kaptam, de mit is várok 1 héttől. Az a nagy baj, hogy kevés álláshirdetésnek felelek meg. Ismerőseim, mármint, akik segíteni tudnának, nincsenek. Aztán mostanában már az irodavezetőknek minimum 2 nyelven kell beszélniük, és felsőfokú végzettséggel is rendelkezniük kell mindenképp, persze jogsi is kellene... Egy multinál rendben van, de egy kis vagy közepes cégnél? Én ezt tanultam, ehhez értek, mégsem tudok elhelyezkedni. :( Nagyon jókor jött most ez a blogod, nagyon megörültem neki, jó ötleteket ad, hogy mit is csináljak! Azt hiszem, elolvasom a félbehagyott könyvet, és kimegyek a levegőre sétálni. :) Eléggé tele van a fejem, itt az idő kiszellőztetni! :) Köszönöm Neked az ötleteket! Azt hiszem, megpróbálok türelmesen várakozni, és közben az újonnan jövő lehetőségeket is figyelni. Szép napot!

felhasználási feltételek (törölt) 2012.02.23. 20:45:39

Szia! Épp az álláskeresésemről szóló blogot szerettem volna indítani, mikor a tiédre rátaláltam. Mintha magamat olvasnám :) Egy kicsit elgondolkodtam rajta, hogy lehet hagyom is a francba, de inkább megcsinálom, kiírom magamból a dolgokat.
Szurkolok neked! :)

Allaskereso 2012.02.23. 21:10:33

@lukrécia79: Igen, az 1 hét még tényleg nem sok. Ennyi idő alatt lehet, hogy még neki sem látnak a cégek feldolgozni a beérkező jelentkezéseket.

Milyen területeken dolgoztál, mik a tapasztalataid? Milyen sulid van? Írj pár dolgot, hátha kiötlünk még valamit. Az irodavezetői területen túl még érdekes lehet valami?

Tök jó, hogy kaptál ötleteket! :)

Jó olvasást! ;)

Allaskereso 2012.02.23. 21:15:31

@felhasználási feltételek: Köszöntelek a blogban! :) Sejtettem, hogy vannak még, akik hasonló cipőben járnak, ezért is kezdtem bele.
Szerintem írd meg Te is, hiszen Nálad mégsem teljesen ugyanazok a helyzetek, másrészt meg, ha kiírod magadból, lehet, már az is segít. Meg aztán átadni egymásnak az ötleteket is jó.
Köszi a szurkolást! Megint kaptam egy új állásinterjú időpontot. :)

felhasználási feltételek (törölt) 2012.02.23. 21:25:40

@Allaskereso: El is kezdtem! :) Mindenképpen jó arra, hogy megosszuk egymással a tapasztalatainkat. Igen, biztos más a helyzet nálam, ezért bele is vágtam.
Várom majd pozitív beszámolódat az interjúról!

Allaskereso 2012.02.23. 22:10:44

Oké! :) Neked is sok sikert a bloghoz, na meg az álláskereséshez... találáshoz!

FejvadÁsz 2012.02.23. 22:25:47

Szia!

Gratulálok a blogodhoz! Fejvadász vagyok :) épp a másik szemszögből írok ugyanerről, de én is voltam huzamosabb ideig álláskereső. Éreztem ugyanezeket, átmentem mindenen amit leírtál. Körülbelül 80-100 helyre küldtem ki az önéletrajzom, mire megtaláltam életem első igazi állását. Azóta könnyebb lett a helyzet: már engem is megkeresnek állásokkal. Csak azt tudom javasolni, hogy nem szabad feladni, érdemes komolyan és kreatívan venni az álláskeresést és szuper hogy másoknak is segítesz a kitartásoddal!

lukrécia79 2012.02.24. 09:06:38

Tudom, nem szabad türelmetlennek lenni, és 1 hét még nem sok idő. Érdeklődni is csak 2 hét elteltével illik a cégeknél, ha már nagyon érdekel a pozíció. Épp tegnap kaptam az első visszajelzést: "A 2012-es év egyelőre bizonytalan jogi környezete miatt a felvételt elhalasztottuk, de önéletrajzát nyilvántartásba vettük, és amint igény lesz rá, felvesszük Önnel a kapcsolatot." Sajnos, a gazdasági és jogi helyzet sem kedvez a felvételeknek :(. Persze megértem, és örülök, hogy legalább visszajeleztek. Válaszolva kérdésedre: közgazdasági szakközépiskolába jártam, gyors- és gépíró, jegyzőkönyvvezetői szakközépiskolai képesítéssel rendelkezem, később elvégeztem egy irodavezetői OKJ-s tanfolyamot, ahol angol alapfokú nyelvvizsgát is kellett tenni. Nyelvtudásom volt már középszintű, de most már nyilvánvalóan frissítésre szorul. Egyik munkahelyemen konfliktuskezelő tanfolyamra is beírattak, ahol nagyon sok hasznos és érdekes ismeretekkel gazdagodtam. Első munkahelyem egy nemzetközi hírlap terjesztésével foglalkozott, irodavezetőként dolgoztam, legfőbb feladatom az ügyfelek problémáinak kezelése, gyors, hatékony megoldása. Később a közszférában dolgoztam: polg. hiv. titkárnőként, ahol megtanultam a professzionális iratkezelés módszereit. Később egy híres lapkiadó cégnél dolgoztam ügyvezetői titkárnőként 3,5 évig, ahol a legtöbb jelenlegi ismereteimet szereztem. Nagyon szerettem ott dolgozni, de sajnos, a cég anyagi helyzete sok nehézség elé állított, ezért váltottam. Azt hiszem, talán, meg is bántam a dolgot, mert szerettem azon a területen tevékenykedni. Ha tehetném, most is lap- és könyvkiadás, rendezvényszervezés területén, vagy pr-ügynökségnél helyezkednék el (semmiképpen nem a konkurenciánál), de tudom, ez nem kívánságműsor. Próbáltam spontán jelentkezni ilyen tevékenységű cégekhez, de még nincs eredmény /tudod: még CSAK 1 hét :) /. Van esetleg valami ötleted? Van tapasztalatod a spontán jelentkezésekkel kapcsolatban? Mire érdemes odafigyelni? Köszi előre is.

Allaskereso 2012.02.24. 09:16:54

@FejvadÁsz: Szia! Köszönöm a reakciód! :) Akkor Te aztán valóban ismered mindkét oldalt... És köszi a tanácsod meg a konkrét számot.

Allaskereso 2012.02.24. 09:38:47

@lukrécia79: Regisztráltál már a munkaügyi központban? Mert azért szerintem életképes szakmád van, ha lehet így fogalmazni, több mindenhez is értesz (nem csak egy, behatárolt szakterület), és talán tudnának segíteni, állást ajánlani. De az oldalukon is nézelődhetsz: www.afsz.hu/engine.aspx?page=ak_allasajanlatok_meghirdetett_allasok

Kerületenként vannak az állások feltüntetve. Szerintem elég csak eszerint szűrni, Budapest és az adott kerület. Már ha Budapesten keresel egyáltalán.

Esetleg jelentkezhetnél iskolákba is spontán, hátha keresnek titkárnőt, gazdaságist. Sőt, akár kórházakba is; nekem mesélte egyszer egy doktornő az Uzsoki kórházban, hogy érdeklődjek náluk, mert szoktak adminisztrátorokat keresni. Most is látom az egészségügyisek mellett irattárost is felvesznek. Ilyenkor érdemes leleményesnek lenni. :)

Jut eszembe: bankok szóba jöhetnek? Már a végzettségedből gondoltam. Egy barátnőm az OTP-nél dolgozik és mondta, hogy az OTP sosem hirdet álláshirdető oldalakon, csak a saját weboldalán.

Nem tudom, mennyire vagy jóban azzal a céggel, ahonnan el kellett jönnöd önhibádon kívül, de kérhetsz esetleg tőlük egy ajánlást. Az mindenképpen jó pont.

Sajnos, nekem is azért kellett eljönnöm a munkahelyemről, amit nagyon szerettem, mert problémái lettek a cégnek. :(

Én kaptam már visszajelzéseket spontán jelentkezésről, de még így nem sikerült elhelyezkednem. Viszont ez nem sokat jelent, mert csak gyakorlatom volt az adott szakmában, papírom nem. Így Te nyilván sokkal több eséllyel indulsz. A spontán jelentkezésekkel szerintem az a jó, hogy mivel nem kapnak egy rakás E-mailt, nagy valószínűséggel visszajeleznek és az jó, mert az ember úgy érzi, emberekkel kommunikál, nem csak E-mail fiókokkal. :)

Mivel több fajta területre jelentkezel, érdemes mindegyikhez egy külön önéletrajzot készítened, ami konkrétan arra "megy rá". Bár lehet, hogy így csinálod.

lukrécia79 2012.02.24. 10:53:21

Szia! Nagyon köszönöm a sok jó ötletet. :) Én még egyelőre nem szeretném feladni azt az elképzelésemet, hogy lap- és könyvkiadó és/vagy pr-ügynökségnél szeretnék elhelyezkedni. Szeretek fogalmazni, leveleket írni - talán ez most is érezhető a sorok között :) -, és ott sok ilyen feladat van. Most is megpályáztam egy könyvkiadónál asszisztensi állást, nagyon reménykedem... Jut eszembe, neked mi a végzettséged pontosan? Hátha tudnék én is ötleteket adni, vagy ha találok hirdetést, akkor belinkelném neked.

felhasználási feltételek (törölt) 2012.02.24. 16:33:45

Most eszembe jutott, hogy pl. nálam az x-faktor selejtezőknél fordult meg a fejemben, hogy: "Úristen, nem tud énekelni, hülyét csinál magából az egész ország előtt, látszik rajta, hogy nem normális, és mégis van MUNKÁJA. Ez nem igazság!" Azóta ezeken szerencsére túl vagyok, én is találkozom minden nap olyan emberekkel, akiken látszik, hogy nem becsülik meg az állásukat. Most már csak úgy vagyok vele, hogy magamban jól elátkozom őket, és lépek tovább :D
Nekem a párom ad nagy erőt, ha ő nem lenne, akkor nem tudom mi lenne velem...

lbm · http://nertars.blog.hu 2012.02.24. 17:41:44

Jó a poszt! Az előző is hasznos volt, meg ez is. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem alapvetően kiveri a biztosítékot amikor azt hallom, vagy tapasztalom, hogy a betöltendő állásokra diszkriminatív módon próbálnak munkaerőt találni. És azért az nagyon ronda, hogy eldönti egy emberke, hogy mondjuk csak női lehet a megfelelő jelentkező, ahogy írod mert azok tudnak csak jól értékesíteni.... Nem jó ómen, hogy a HR-es munkatársnak szabad kezet adnak, mert ilyen alapokon, ha ő úgy gondolja kizárhatja mondjuk a szőke hajúakat is mert szerinte azok buták...
Persze ez nem csak HR-esekkel fordul elő, sajnos a munkaadók közt is vannak akik már eleve diszkriminálnak bizonyos csoportokat. Nem az lenne a normális ha kvalitásai alapján ítélnék meg az embert? Nehéz elfogadni, hogy ott ül egy ember, és a biztonságos munkájában a fejéből kicsapó agyrémek alapján dönthet sorsokról. Nem érzi át, hogy ő is lehet ilyen helyzetben egyszer, és akkor mennyire rossz lenne, ha azért már esélye sem lenne mert valaki kitalált valami blődséget?

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2012.02.24. 19:32:22

Túl sok munkahelyre szinonimák: projektmunka, megbízás alapján végzett munka, határozott idejű munka. Az "alkalmi" az sajnos elég negatívan cseng a fejekben.
Nekem pl. voltak 1 éves projektmunkáim, én is megkaptam, hogy hát sok munkahelyem volt. Ja, kérem, ha a specialista megoldotta a problémát, amire felvették, mit is csináljon utána? Keressen egy másik problémát amit meg kell oldani, az meg más helyen lesz. De mivel ezt egy jó szaki előre tudja, határozott idejű szerződést köt. A HR-lányka láthatólag akkor tanulta meg, hogy tényleg, létezik ilyen határozott idejű munka.

Lakcím alapú diszkrimináció: hát ezért nem írunk lakcímet a CV-be.

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2012.02.24. 19:36:49

@lbm: többnyire nem a HR-esektől származnak ezek a diszkriminatív kikötések. A fejvadászok jó része sokat küzd azért, hogy az ügyfele (a leendő munkáltató) ne diszkrimináljon. Egyszer egy kedves fejvadász ismerősöm azt a kritikát kapta a megrendelőjétől, hogy a jelölt akit küldött tényleg nagyon jó a szakmájában, de hát nagyon nemszép. Erre az ismerős válasza, hogy szép rendszergazdát modellügynökségen keressen :))

Allaskereso 2012.02.25. 00:01:21

@lukrécia79: Szívesen. :) Ha ezt szeretnéd, akkor maradj ennél. Még egy ötlet: konyvkiadas.lap.hu/ Itt aztán mazsolázgathatsz a könyvkiadók között. :)

Nekem sajnos (még) nincs végzettségem, szakmám, mert félbe kellett hagynom a sulit. Most fogok érettségizni távoktatásban, azután továbbtanulás valamilyen informatikai szakmában: netmarketing, webszerkesztés, digitális grafika... ezek, amik érdekelnek. Amúgy kereskedelemben dolgoztam évekig, de a számítógépekkel is elboldogulok. Adatrögzítő is voltam. Valami ilyesmi, röviden.

Köszi. :)

Allaskereso 2012.02.25. 00:04:02

@felhasználási feltételek: Igazad van, tényleg nem érdemes ezekkel sokat foglalkozni.

Bizony nagyon nagy előny egy jó kapcsolat, szerencsés vagy! :) Persze, bizonyára nem (csak) a szerencsén múlott...

Allaskereso 2012.02.25. 00:09:46

@lbm: Szerintem nagyon sok ilyen diszkrimináció lehet, amiről még csak sejtésünk sincs.

Mondjuk én valahol meg tudom őket érteni, mert végül is a saját cégéről van szó, de azért túlzásokba nem kellene esni.

Igen, mennyire jó lenne, ha kizárólag a kvalitások számítanának! Nem tudom, mennyire igaz, nem néztem utána, de elvileg még olyat sem szabadna egy álláshirdetésbe írni, hogy nőt keresnek, ha az adott munkakört egy férfi ugyanúgy el tudná látni. Mert az diszkriminációnak számít. Ettől függetlenül én még olyat is láttam, ahol behatárolták a leendő munkavállaló korát.

Allaskereso 2012.02.25. 00:18:57

@jobangel: Határozott idejű munka. Ez jó, ez tényleg kommunikál! Tényleg, mi van akkor, ha valaki szabadúszó, nem alkalmazott és csak határozott idejű, szerződéses munkái vannak? :)

Nyilván erre találták ki a portfóliót vagy a referencia anyagot.

Igen, ahol én dolgoztam fejvadász cégben, ott nagyrészt a cégektől jöttek a kikötések. Olyat is láttam, ahol csinos (!) lányt akartak. Hát ez van. És akkor még mi döntsük el, hogy ki a csinos...

Egyszer a párommal mulattunk egy álláshirdetésen: egy építőipari eladó munkakörbe kizárólag lányt kerestek és ráadásul a tapasztalat nem volt elvárt csak előny... :) Elképzeltük, ahogy ő bemegy egy barkácsboltba (ahogy szokott), ahol egy dekoratív külsejű, kedves hölgynek elmondja, hogy hányas anyát kér meg hogy szerinte mivel fogassa fel a könyvespolcnak szánt 5*20 centis polclapot betonfalba... :D

"Erre az ismerős válasza, hogy szép rendszergazdát modellügynökségen keressen."

Na, ezen nagyot mulattam, köszönöm! :))

lukrécia79 2012.02.25. 10:12:35

Köszi a linket, ismerem már az oldalt, bombázom is őket :). Ha a netmarketing, webszerkesztés, digitális grafika érdekel, érdemes lenne adatrögzítőként vagy valamilyen ügyintézőként elhelyezkedned grafikai ügynökségnél vagy marketing ügynökségnél. Mivel nincs még meg a végzettséged hozzá, nem valószínű, hogy főállásban mondjuk grafikusként, webszerkesztőként foglalkoztatnának, de az adatrögzítő munka mellett kaphatnál ilyen jellegű feladatokat is, és ha megvan a végzettséged, akár főállásban is foglalkoztathatnának. grafikaistudio.lap.hu/
Érdemes figyelgetned a Kreatív Online oldalát is, ott nemcsak szakembereket, de időnként asszisztenseket is keresnek.

Allaskereso 2012.02.26. 21:19:56

Szia! Szívesen. :) Köszönöm, erre még nem is gondoltam! Jó ötlet! :)

flippant 2012.03.07. 19:38:32

"Mert még az "ilyeneknek" is van munkájuk..."

Mert "ők" a csókosok..

szigetidora 2014.10.03. 10:20:34

@lukrécia79: Próbáld meg a CV-Online oldalát, itt ha feltöltöd az önéletrajzodat bárki megkereshet téged , és több mint 6000 nagyon változatos állás közül válogathatsz :) Kitartás! :)

Allaskereso 2014.10.26. 19:34:08

@szigetidora: Szia! Kimoderáltam a többi hozzászólásod, mert elég "spamszerűek"... Kérlek, ne szórd tele a blogot reklámmal. Ezt itt fennhagyom, mert egyetértek, használja bátran bárki a Cv Online-t. Megértésed köszönöm előre is.

Allaskereso 2014.10.26. 19:39:32

@nviliam: Hú, kicsit későn reagálok. Köszi. Nem semmi, amit megéltél... szimpatikus fickó :/ Én is megéltem hasonlót még pályakezdő koromban a Zepter nevű cégnél...
süti beállítások módosítása