Hurrá, állást keresek! :(

Ezen az oldalon olyan lehetőségeket gyűjtök össze, amelyekkel megpróbálkozhatsz az álláskeresés során. Olyan ötleteket, tippeket is találsz blogomban, amelyekre talán sosem gondoltál. Ha kérdésed, mondandód lenne, de nem akarsz vagy nem tudsz hozzászólni a cikkekhez, írj a hurra.allast.keresek@gmail.com címre. De a Facebook oldalamon is szeretettel látlak. Sok sikert az új munkádhoz! :)

Kövess minket a Facebook-on!

Utolsó kommentek

Utolsó kommentek:

padisah · http://www.kozvetlen-allasok.hu 2018.05.13. 18:48:52

Cégek felkeresése direktben:

erre a célra írtam a www.kozvetlen-allasok.hu oldalt

ez egy olyan álláskereső, amihez az állásokat robot gyűjti a foglalkoztatók karrier oldalairól

Bejegyzés: Hogyan használd a Facebook-ot álláskeresésre?

nagy_henrietta 2017.09.04. 10:54:29

Lehet találni állást, csak keresni kell: allasportal.hu/

Bejegyzés: Álláshirdető oldalak

rr00 2017.08.25. 14:53:00

én am már nem is tudom hány éve vagyok munkanélküli de nagyon rosszul látok és ezért nagyon nehéz munkát keresni olyat amit el is tudnék végezni valami egyszerűt de olyan nincs :/ váá lehetetlen munkát találnom :'(

Bejegyzés: Munkanélküli vagyok - Mit tehetnék még?

Allaskereso 2017.04.21. 19:18:15

@Hörömpő cirkusz világszám: Sajnálom. :( szeretnék is írni egy cikket arról, hogy miért lehet előnyös az "idősebb" korosztály. Nekem nem egy munkatársam volt idősebb, sőt, volt egy 60-as hölgy is... Kevesen pörögtek úgy, és voltak lelkesebbek, mint ő :D Fiatalok között is van motiválatlan és lusta, így az idősebb korosztályban is vannak akik aktívak. Szerintem ez nem korfüggő. Az pedig, hogy valaki mennyire tud vagy nem tud beilleszkedni, az emberfüggő. Ha egy fiatalabb nem kommunikatív vagy emberileg más, mint a csapat többi tagja, akkor nem fog tudni beilleszkedni. Ha összerakunk két 25 évest, még közel sem biztos, hogy megtalálják a közös hangot... Ez tényleg abszurd.

Bejegyzés: A "nagyképű" cégek

Hörömpő cirkusz világszám 2017.04.21. 16:54:34

@geegee: Egyenesen is meg szokták kérdezni. Mondjuk már vagy húsz éve fiatalabbak a főnökeim, mint én, így ez nem probléma. A probléma az, hogy úgy gondolják, beosztottként a többi beosztottal nem jövök ki a korom miatt, ami abszurd.

Bejegyzés: A "nagyképű" cégek

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.04.21. 04:50:21

@Allaskereso: Na jó, de mik ezek a jól hangzó válaszok?Én annyira szeretnék már az ilyesmi kérdésekre példaválaszokat látni, hogy azt el nem tudom mondani...
Ön milyen állat lenne?
Hogy látja magát 5 év múlva?
Mi az 5 legjobb és legrosszabb tulajdonsága?
stb...
(ez utóbbi kakukktojásnak tűnhet, de nem az, hiszen nem mondhatom, hogy lusta vagyok, mint az állat, elkések mindenhonnan, nem tudom kezelni a határidőket, pedig adott esetben igaz is lehet, viszont garantált az ajtómutatás.Viszont valamit mondani kell rossz tulajdonságnak, akkor mi legyen, ha nem ezek...?)

Bejegyzés: A "nagyképű" cégek

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.04.21. 04:39:09

@Hörömpő cirkusz világszám: Egyszer olvastam valahol, hogy állítólag azért forszírozzák ezt a kérdéskört bizonyos helyeken, mert fontos, hogy még az elején kiderüljön, hogy mit reagálsz arra, ha 53 évesen kapsz a fejed fölé mondjuk egy 28 éves főnököt.
Éppenséggel el tudom ezt képzelni...

Bejegyzés: A "nagyképű" cégek

Allaskereso 2017.04.20. 09:15:40

Korábbi (értelmes és tapasztalt) fejvadász ismerős mondta, hogy szerinte a személyiségteszt alapból hülyeség, mivel ha az embernek épp nincs munkája, esetleg félretett pénze se, stresszel, persze, hogy szarul van, és ezt a teszt (ha egyébként működőképes a teszt), akkor kimutatja. Oké, viszont, amint lesz állása, egyenesbe kerül az élete, megszűnik a bizonytalansággal/pénztelenséggel járó stressz, javul is a tesztje. Tehát, felesleges.

Erre mondta nekem egy - a fenti tesztrendszert használó -, céges ember, hogy ez igaz, ellenben kiszűri, ha valaki nagyon rossz állapotban van, a jelen problémáitól függetlenül. Ez logikus és értem, viszont megint oda lyukadunk ki, hogy egy valamirevaló HR-es egy ilyen embert lazán kiszűr egy személyes beszélgetés alkalmával. Aki valóban ért ehhez a szakmához. Aki pedig nem vagy nem józan a gondolkodása (szerintem) a tesztek eredményeit sem tudja értelmesen felhasználni.

És arról megint csak nem beszélve, hogy a belső HR (csapatépítés, képzések stb.) simán megdobhatja az illető állapotát lelkileg. Miért kell rögtön egy tökéletes embert keresni? Lehet, hogy nincs is ilyen....

Ismerek olyan szakembert, aki általában elég szarul van lelkileg, de a munkáját évek óta kifogástalanul végzi, bevállal plusz munkákat, építhet rá a cég évek óta. Mi kell ennél több? Lehet, nem jó vele hosszasan fecsegni munkaszünetben. És? Azért dolgozik ott? Nem. Lehet, a népszerű emberek negyedennyi termelést hoznak a cégnek.

Bejegyzés: A "nagyképű" cégek

Allaskereso 2017.04.19. 23:59:55

@h3ra: :( kemény. Ezt az alapvető fölényességet nem értem. Lehet, hogy 8 éve ez még megengedhető volt (ha emberileg nem is, de a cég szempontjából mondjuk úgy, mindegy volt), hogy lekezelően bánjunk egy jelentkezővel, de ma, amikor kapkodni kell vagy kemény pénzeket fizetni egy-egy jó emberért, hogy tudja valaki ezt megengedni magának?!

Aztán csodálkozunk, hogy hiába a nagy csapatépítés, a morál a béka feneke alatt.

Amúgy pont írtam egy cikket a Spar kapcsán nem olyan rég, meg tervezek is még, hogy vegyük már észre, hogy nincs Nagy HR-es és kis jelölt. Egyenrangú felek vannak, mint az üzleti életben. Én legalábbis, így gondolom. Az interjú pedig nem egy szívatás vagy valamiféle vizsga, hanem üzleti ajánlattétel, tárgyalás, és eszerint kellene odaállni mindkét félnek.

allasom.blog.hu/2016/12/03/miert_nem_dolgoznak_az_emberek_a_sparban

Bejegyzés: A "nagyképű" cégek

vernon 2017.04.19. 23:51:42

@h3ra: az ilyen pökhendi f.szoknak hasonló stílusban kell válaszolni, vagy felállni és ott hagyni az egészet.

Bejegyzés: A "nagyképű" cégek

h3ra 2017.04.19. 23:12:52

GE, Kuti Robi megvan?
Két évtizedre visszamenőleg elkezdi végig kérdezni egyesével miért mentél ahhoz céghez, miért jöttél el, miért nem maradtál, miért nem jöttél el korábban. Miért akarsz itt dolgozni. Miért csináltad, miért nem csináltad, agyrém, mint egy 5 éves, de végig fölényes.

A másik kedvencem, MSCI, Végvári Balázs. Szakmai iterjún bealáz.
"Ennyi éves gyakorlattal ezt tudnod kéne" "Szerinted ez bonyolult?"
"Mit kérdezzek akkor?"

Persze a korábbi munkákról egy szó sem esik, csak a szívatás.

Mindkettőt megjárta pár ismerősöm is. Persze utólag csak röhögünk rajta, csak ott azért kellemetlen volt.

Bejegyzés: A "nagyképű" cégek

Flúgatlan 2017.04.19. 22:51:09

Az, hogy van külön egyetemi szak HR-es képzéssel: az egyetemek megélhetési bűnözése. Ez nem külön szakma, csak azt kreáltak belőle. Egy céget ismerő, józan ember, akit esetleg elküldenek egy HR-es tanfolyamra lenne az ideális HR-es. De csinálni kellett ilyen kamu szakot, ami semmiképp nem egy teljes egyetemi képzést kívánó terület, hogy diákhiányos egyetemeknek legyen hallgatója.

A főállású HR-es meg, akinek nincs szakmai hozzáértése ahhoz, amit a cég csinál: megélhetési bűnöző. Kreálja magának a feladatokat, növeli a tesztek méretét, hogy látszódjék: ő komoly munkát végez. Ez a hajtóerő a cikkbeli lehetetlen tesztek kreálására.

De nincs új a nap alatt, ez csak a bürokrácia egy új megnyilvánulása, ami Parkinson törvénye szerint önjáróan növekszik. Lásd pl. sciart.eu/hu/2012-03-12-0903/1/parkinson-torvenyek-egy-elmelet-burokracia-fektelen-burjanzasarol

Bejegyzés: A "nagyképű" cégek

zozi485 2017.04.19. 22:46:05

Azért a régi dolgozók megtartása is megérdemelne egy cikket.
Statlogics (Asseco) Az újakat idióta interjúkkal 1-2 éves gyakorlattal másfélszer annyiért veszik fel, mint amennyit te kapsz. Te évek óta a cégnél vagy, 20 éves a gyakorlatod, kérsz fizuemelést. Jön a szöveg hogy a cég helyzete, stb. Nem adnak, majd amikor elmész, akkor sajnáljuk.

Bejegyzés: A "nagyképű" cégek

telkoe 2017.04.19. 22:33:21

180 kérdéses személyiségtesztből, egy IQ tesztből, ..., milyen a pénzügyi helyzeted stb., megspékelve egy-két olyan kérdéssel, amit törvény szerint tudtommal nem lehet feltenni.

Ez nekem erosen valami vallasi szekta mint pl a Sci egyhaz beszervezocegenek latszik. Proletar megadja minden adatat es problemajat es kap egy fantasztikus ajanlatot hogy egy megfelelo trening utan megoldodnak a munkaugyi problemai.

@kuki123: érdemes elolvasni a mai népszava '56-os emigrált írását arról hogy hogyan működik egy fejlett ország oktatás és munkaszerveződése.
Ha mar olvasol akkor erdemes azt olvasni amit a fejlett orszagokban publikalnak. Vicces, hogy az 56os menekult az MSzMP komcsik maradek sajtojaba irogat...

Persze vannak Fejvadász cégek, az más kategória
ott legalább az adott pozícióra tényleg alkalmas embert keresik pénzért. szóval jogos a "túráztatás".
A valodi fejvadasz felhiv es nagyon udvariasan megkerdezi, hogy van-e kedved meghallgatni egy ajanlatot. Turaztatni nincs sok eselye....

Bejegyzés: A "nagyképű" cégek

erkölcsi hulla 2017.04.19. 21:52:24

@bohumil stejskal: Pont mint a gender-szakosok, bár az még durvábban szartenger.
Egy HR-es is 10000x többet ér egy gender-szakon végzett véglénnyel, amikor először halottam ilyenről, azt hittem, csak egy vicc.

Bejegyzés: A "nagyképű" cégek

szepipiktor 2017.04.19. 21:21:25

Két napja kaptam egy elég jó hirdetést.
Azonnal láttam, arra senki sem tud jelemtkezni, na nem a nyelvtudás meg hasonlók miatt, hanem mert a megfogalmazott igények, amit tudnod kellene (és ilyen a hirdetések 90%-a!!!) egyszerűen nem életszerű, azt élő ember sem fizikai, sem szakmai oldalról nem telejíthetők.
Megszámoltam 9 (!!!!!) eltérő szakmai ismeretet írtak elő, mindhez több éves gyakorlatot is. És a szakmák egymást ütötték, aki az egyikben vérprofi, az a büdös életben nem tanulja és gyakorolja a többit.
Ha reálisan csak egy-egy vonalat néztem, akkor is 45-50 éves embernek kell lennie a jelentkezőnek és valójában egy elég "drága" vezetői munkakört jelentene, elég magas fizetésért, csapat vezetésére, a menedzsment felé tanácsadói feladatokkal.
De volt még 8 másik is, és ezek között olyanok, hogy aki az elsőnek megfelelne, az a büdös életben nem fog számos másikkal még hobbiszinten sem találkozni.
Kb. ez volt:
Keresünk 5 éves gyakorlattal rendelkező mozdonyvezetőket, 10 év autóbuszbezetői tapasztalattal, hajóvezetői vizsgával, villamosmérnöki és filozófus diplomával, előny a fogtechnikusi gyakorlat és 5 év tehenészeti fejőgépismeret. Max. 30 éves korig jelentkezhetnek.
Ilyenek voltak, egy vezető pénzintézet IT ajánlata.
És ezért a jelentkező valójában kábeldugdosó munkát és fizetést kapott volna!!!
Mert nem egy már betöltött melóhelyről volt szó, hanem a szakmai analfabéta vezető kiadta az igényeket a buta szőke HR-esnek, aki a neten rákeresett a szakszavakra és írt egy remek egybegyúrt baromságot.
Egy vezető állás + 5 alvezetői funkció + 10 szakember helyett 1 darab állást hirdettek meg.
EZ MA az IT álláshiány, a hirdetések jelentős része.
Aki valóban ért hozzá és még nincs idegenbe, az nem jelentkezhet ezekre, de megy a propaganda a médiában, hogy nincs szakember...
Környezetemben egy tucat van, mint magasan képzett és gyakorlott, de mást dolgoznak, mert nem felelnek meg a mai magyar igényeknek:
- vagy NASA, IBM, Microsoft feljelsztési igazgatói szaktudás, rutin, simeretek kellenek szakmai minimálbérért (és ki nem használva őket) vagy
- 1 bites 20 kockásinges webprogramozó a szint és ez is nulla pénzért.

Bejegyzés: A "nagyképű" cégek

Allaskereso 2017.04.19. 21:11:43

@bohumil stejskal: Háát, a Hogyan képzeled el magadat 5 év múlva szerintem a legagyamentebb kérdés, amit fel lehet tenni. :) Erre az ember többnyire kitalál egy választ és ennyi, aminek vagy van köze a valósághoz, vagy nincs, de jól hangzik. Ez a kérdés inkább a beugratós kérdés, ha mondjuk kevéssé felkészült álláskeresőről van szó, kiböki, hogy pl. gyereket szeretne és gyanítom, ennyi volt. Arról nem is beszélve, hogy ennyi erővel én is kérdezhetném a cégtől, hogy ők hogy képzelik el magukat 5 év múlva? Elküldenek, ha már nem megy annyira jól a cégnek, vagy jobb embert találnak és a többi?

Bejegyzés: A "nagyképű" cégek

Allaskereso 2017.04.19. 21:06:26

@kuki123: Ez azért meglepően vegyes ám. A komoly munkaköröknél pláne van hiány. Nyilván, itt is ott van, hogy külföldre ment dolgozni, de ott a másik fele is: más cégnél jobbak a lehetőségek. Komoly szaktudás esetén (mármint amire igény is van) az ember simán megteheti, hogy válogat.

Ahol én dolgoztam anno fejvadász cégben, ott ugyanolyan hiány volt a betanított munkás, de a pénzügyi asszisztens is, mint a mérnök.

Bejegyzés: A "nagyképű" cégek