Hurrá, állást keresek! :(

Hurrá, állást keresek! :(

Kamu álláshirdetés az Apród.hu oldalán

2012. június 15. - Allaskereso

aprod.jpgIsmét egy nem valódi álláshirdetéssel találkoztam. Ezidáig csak az Apród.hu oldalán láttam. Egy Zoltán nevű úr hirdet egy semmitmondó E-mail címmel (melohirdetes@gmail.com). Korábban valami munka112 vagy egy ehhez hasonló cím volt megadva.

Ha rámegyünk a hirdető további hirdetésére, akkor elég komoly mennyiségű állással fogunk találkozni, amelyek egymással teljesen ellentmondanak: újsághirdetés, targoncázás, autómosás, sőt még egy bkv ellenőri munka is ott figyel! :)

Amelyik hirdetésnél felfigyeltem rá így hangzott:

Eladók figyelem! Tesco, Auchan, Cora: Azonnali kezdéssel keresek eladókat nagyobb és kisebb üzletláncokhoz! Erkölcsi bizonyítvány feltétel! Hosszabb távra! Szállás biztosított, ha szükséges. Jelentkezni önéletrajzzal a következő címen: melohirdetes@gmail.com.

Mostanában már egy másik E-mail címen is hirdet: munkaltato4@mpp.hu.

A multicégek nem hirdetnek így! Vagy a saját weboldalukon a Karrier rovatban írnak az álláslehetőségeikről, vagy feladnak egy rendes hirdetést a profession.hu-n például. Esetleg megkérnek egy konkrét fejvadász céget, hogy végezzék el ők ezt a munkát. Viszont egy fejvadász cég rendes céges E-mail címmel rendelkezik, nem pedig egy ingyenes gmail fiókkal. És főleg, miért biztosítana bármelyik cég Budapesten szállást? :)

Nem tudom, miért hirdet, lehet, adatbázist akar gyűjteni spam-eléshez. Nem tudni, a lényeg, hogy figyelni kell az ehhez hasonló, teljesen logikátlan szövegekre, és nem küldeni el számára az adatainkat.

Ha valaki tud még efféle lelkes álláshirdetőről, akkor írja meg hozzászólásban.

A BKV-figyelőn olvastam, hogy egy ember jelentkezett egy hirdetésére (a BKV ellenőrire), és ezt az E-mailt kapta vissza:

Tisztelt Munkavállaló!

Köszönjük, hogy jelentkezett a meghirdetett pozícióra, reméljük, együtt meg tudjuk oldani a gondjait. Hiszen, Önnek munkára van szüksége, Munkavállalóra meg nekünk, bízunk abban, hogy ez a kölcsönös folyamat, egész végig pozitív visszajelzést fog adni, mint Önnek, mint cégünknek.

Cégünk foglalkozik munkásszállással is, és albérlet kiadással is, hogy munkahelyére ne kelljen több órákat utaznia, illetve ez a vidékről munkába állóknak kifejezetten egy óriási lehetőség. Az albérlet és a munkásszálló díja levonódik a munkabérből, ha igényli azt.

Jelenleg minden területre korlátlan felvételt hirdetünk, illetve otthonához akár közelebbi munkahelyet is tudunk biztosítani. Minden munka 3 hónapos próbaidővel kezdődik, majd a 3 hónapos próbaidő után béremelésre és étkezési utalványra is jogosult a munkavállaló!

Két dolognak kell megfelelni:
- 1000 forintos regisztrációs díj megfizetése
- magyar anyanyelvű

Ha ezeknek a feltételeknek megfelel, akkor mi fizetés után 24 órán belül megkeressük Önt. Kérjük, közleménybe írja bele a nevét! Köszönjük! Amennyiben nem fizeti be a regisztrációs díjat, úgy állományba venni Önt nem tudjuk és a munkajelentkezésre nem jogosult.

A regisztrációs díjat erre a számlaszámra és névre kérnénk:
11773047-00241348
Pap Zoltán
OTP Bank

Hát, no comment... :(

A bejegyzés trackback címe:

https://allasom.blog.hu/api/trackback/id/tr274589764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

volllok 2012.06.21. 20:51:31

Mivel az email-emre nem reagáltál, leírom ide.
-------------------------------------------
expressz.hu-ról:

Álláshirdetés címe: Hirdetői munka
Szakma: Adminisztrációs munka
Iparág: Adminisztráció, irodai munka
Munkavégzés helye: Magyarország Budapest Budapest - Budapest, I. kerület
Minimális iskolai végzettség: Nem szükséges
Idegen nyelvtudás: Nem szükséges
Nyelvtudás szintje: Nem szükséges
Munkatapasztalat: Nem szükséges
Foglalkoztatás módja:Távmunka
Beosztás: Egyéb
Számítógépes ismeretek: Internet
Jelentkezés módja: Önéletrajz emailen
Cég neve, leírása: Gazdagodjunk!
Közvetítő neve: Stölkler Rita
E-mail címe: rita.stolkler@gmail.com

Online hirdetőmunkához keresünk munkatársakat, alapfokú számítástechnikai ismeretekkel, és internet elérhetőséggel. Skype szükséges! Belépési díj: 20$, cserébe kapsz egy 110$-os indulási bónuszt. Napi 1db hirdetés feladása szükséges ahhoz, hogy megkapd a pénzed, ami minimum 2$ naponta! Neked megéri? A részletekért keress meg itt, vagy skype-on: ritus1980
------------------------------------------

Munka, amiért fizetni kell 20 dollárt. :)

Allaskereso 2012.06.22. 10:14:09

@volllok: Jó példa, köszönöm. :) Amúgy mennyire szépen meg tudják fogalmazni.
E-mailekre közben válaszoltam.

Allaskereso 2012.06.25. 11:03:22

Újított az úr: workwaykft@mpp.hu E-mail címre. Továbbra sem javasolt bedőlni neki.

Allaskereso 2012.06.28. 15:40:40

Ismét újított az úr: munkahr2@mpp.hu. Továbbra sem szeretjük, amikor hülyének néznek minket. :(

mokkaczuka 2012.07.02. 13:21:18

És sajnos sokan bedőlnek, csávónak elég, ha csak havonta 70-80 ember beküldi az ezrest, már megvan a minimálbére. Meg kéne keresni és kicsit összerugdosni...

Allaskereso 2012.07.02. 21:11:40

@mokkaczuka: Hát igen. :( Megrugdosni? :)) Bár talán egy pár százezres bünti és APEH-es kivizsgálás még jobban elvenné a kedvét... :)

mokkaczuka 2012.07.03. 09:46:32

Fenét foglalkozik az APEH ilyenekkel. Ha egyáltalán a saját nevén nyitotta a számlát és nem egy hajléktalanén. Jaj, de utálom az ilyen mocsadék lumpenprolit, amelyik abból akar megélni, hogy van nála még hülyébb, még primitívebb.

Allaskereso 2012.07.03. 10:38:58

@mokkaczuka: Ebből is látszik, hogy okosnak kell lenni. :) Annyit tudsz tenni, hogy leírod az apród-nak, hogy mit tapasztaltál. Vagy az adott hirdető oldalnak. Láttam már olyat, hogy leszedtek egy oldalról ilyesmit.

Érdekes, hogy az Expressz oldala korábban tele volt ilyen kamu hülyeségekkel. Amióta bevezették, hogy egy álláshirdetés 700 Ft, azóta nem igazán látok ilyeneket. :) Egy cég gond nélkül kifizet ennyit, az ilyenek meg lekopnak.

volllok 2012.07.03. 12:24:03

Én elég sok kamu hirdetést látok az expressz.hu-n is. Szerintem aki egy balekkal 1000ft-ot kaszál, annak 700ft befektetés csak aprópénz. :) Aki pedig külföldi oldalakra keres olyat, aki regisztrál alá, az még ennél is jobban jár, hiszen a pár dolláros jutalékokból is szépen ki tudja egészíteni a havi jövedelmét. Ha nagyon ügyes, talán még mg is tud belőle élni.
Hogy mennyire megéri, arra jó példa az, hogy sokszor google hirdetésben is lehet találkozni hasonlóval, sőt, facebook-on is van már! Pedig azért azok nem olyan olcsók.

Allaskereso 2012.07.05. 12:06:38

@volllok: Az tény, hogy még lehet így is találkozni velük. De azért szerencsére jelentősen lecsökkentek. Régen volt, hogy egy teljes oldalon csak ilyenek voltak. Pl. a Duna House képes volt feltenni majdnem minden budapesti kerületre vonatkozóan egy újabb hirdetést.

Most már úgy látszik, mégsem olyan jól fizető az ingatlanszakma, hogy 700 Ft-os a hirdetés. :D Pedig tíz hirdetés még mindig csak 7 ezer Ft és fent van 28 napig. És ha több százezret megkeresel havonta, elvileg belefér...

volllok 2012.07.05. 18:21:33

Hátööö igazából ingatlanos hirdetéseket is sokat látok, annak ellenére, hogy nincs nagy forgalom a piacon. De ezek a hirdetések szerintem csak az asztalpénzek miatt kerülnek feladásra.

Tegyük fel, h nyitsz egy ingatlan irodát. Feladsz hirdetést, hogy jöjjön mindenki ingatlanosnak, tök mindegy, hogy ért-e hozzá vagy sem. Odamegy és fizet neked havonta asztalpénzt. Ha mondjuk 5-10 embert beszervezel, azok már a havi asztalpénzből összerakják a TE havi bevételed, ők pedig max nem keresnek egy fillért sem. Te pedig nem csinálsz semmit, ha pl lusta vagy. Ha nem vagy az, akkor sikerül eladnod pár ingatlant is, így a "kollégák" csak plusz pénzt hoznak. Ha gonosz vagy, akkor még a jutalékából is lecsippentesz néhány morzsát. ;)

Alapból óriási kamu, hogy hozzáértés nélkül lehet ingatlanokkal bizniszelni. Nem lehet. Vagyis lehet, de abból eladás sem lesz és jutalék sem.

Allaskereso 2012.07.06. 07:08:38

@volllok: Á, már értem ennek az értelmét! Sosem értettem, miért vennél fel ingatlanost, ha te is eladhatod az ingatlanokat, és akkor az egész jutalék a tiéd... :) Meg még azt ígérik, hogy majd ők adnak képzést. A kérdés, hogy milyet?

Amúgy ez végképp egy olyan terület, amihez képzés kell és szakértelem. Plusz azért idő, mire beindul, mint minden vállalkozás. Egyrészt.

A másik, hogy visszatérően látok olyan ingatlanosokat, akik semmivel sem tudnak többet, mint a lakás/ház tulajdonosa, és csak közbeékelik magukat és felvesznek egy rakás jutalékot, mert feldobtak pár jutalékot. Sok esetben a tulaj is el tudná adni a lakását maga. Vagy az ingatlanos sem tudja. :(

apród.hu · http://aprod.hu 2013.05.10. 14:14:10

Sziasztok!

Az apróhirdetések valóságtartalmát sajnos nem tudjuk ellenőrizni. A moderátorok ugyan átnéznek minden apróhirdetést, de csak a hirdetés feladásának szabályait figyelik: ha a hirdetés a szabályoknak megfelelő, akkor az megjelenik az oldalon. A mögöttes szándék, a rosszhiszeműség sajnos nem látszik előre, pusztán gyanú alapján pedig egy hirdetés nem törölhető.

Fontos dolog az álláshirdetésekkel kapcsolatban: ha kapcsolatba léptek egy álláshirdetés feladójával, és ő azt mondja nektek, hogy további információt csak pénzért adhat, azt azonnal jelentsd az ügyfélszolgálatunkon, küldd el az erről szóló levelezést, és mi megtesszük a szükséges lépéseket. Alapvető szabály ugyanis: a munkaszervezőknek TILOS regisztrációs díjat kérni az álláskeresőktől!

Éppen ezért ha álláshirdetésre jelentkeztek és a kapott válaszban az szerepel, hogy utaljatok át - bármilyen címen - pénzt, soha ne tegyétek ezt! Az apród.hu-n töb helyen is figyelmeztetünk mindenkit, hogy semmiképpen ne utaljon pénzt. Figyelmeztetést jelentetünk meg üzenetküldés előtt, illetve akkor is felugró ablak figyelmeztet az átutalás veszélyére, ha egy, a hirdetőtől kapott üzenet bankszámlaszámot tartalmaz. Ha megfogadjátok ezt a tanácsot, elkerülhető a baj.

Reméljük, a fentieket szem előtt tartva nem ütköztök problémába és rábukkantok a keresett állásra az apród.hu-n!

Az apród.hu Csapata

Allaskereso 2013.06.23. 11:35:17

@apród.hu: A fenti cikk nem az apród.hu-t szándékozza kritizálni, csak felhívni a figyelmet az ehhez hasonló hirdetésekre (bármely oldalon található is az). Köszönjük a tanácsadót és a visszajelzést!

Allaskereso 2013.06.23. 11:37:13

@apród.hu: A fenti cikk nem az Apród.hu-t szándékozza kritizálni, csak felhívni az álláskeresők figyelmét az ilyen hirdetésekre (akármelyik oldalon is van az). Köszönjük a tanácsot és a visszajelzést! :)
süti beállítások módosítása